Wie zijn wij?

Jasper Teule (1967); bassist, arrangeur, theatermaker, koorleider en stembevrijder. Wie ben ik, wat heb ik te vertellen, wat maakt mij authentiek? Tijd om me hiervan bewust te worden had ik niet, toen ik mij als 15-jarige bassist onderdompelde in de wereld van jamsessies en bruine kroegen. Ik speelde met Jan Akkerman, Rosa King, Hans en Candy Dulfer, Benjamin Herman e.a.. Na 4 jaar conservatorium brak ik mijn studie basgitaar aan het Hilversums conservatorium af om bij de rockband the Pilgrims te spelen. Inmiddels 20 jaar verder heb ik zo goed als op alle podia, festivals en theaters van Nederland gespeeld met de meest uiteenlopende groepen; van (jazz-)rock, pop en wereldmuziek tot moderne dans en muziektheater. Het was een fantastische en turbulente tijd. Maar ook een periode waarin ik het ambacht en de routine hoe langer hoe meer als een soort wurggreep begon te ervaren. Het ging niet meer over mij. 2007 was het jaar waarin mijn vader stierf. Dat bracht mij terug tot basale vragen. Het was een rigoureuze maar bewuste keuze om uit de ‘scene’ te stappen. Mijn ervaringen hielpen me bij het onderzoeken naar waar het mij nou werkelijk om gaat, mijn essentie als professioneel muzikant. Dit monde o.a. uit in de autobiografische voorstelling: “Dode vaders, lieve zonen”, waarin door 5 mannen echte verhalen verteld, gezongen en gespeeld worden over het verlies van hun vaders. De naakte waarheid, waarmee wij verbinden, troost geven en het zwijgen doorbreken. Los van routine en uit noodzaak geboren. Tot onze verbazing waren zo goed als alle optredens uitverkocht.

Sasja Dries (1977); Zangeres, muzikaal leider en zangpedagoge. Opgegroeid in een muzikale familie kon het bijna niet uitblijven dat ik ook van muziek zou houden. Als tandartsassistente was daar weinig ruimte voor, dus ben ik op mijn 26e lid geworden van een musicalvereniging. Dit was voor mij de basis en van hieruit ben ik langzamerhand meer met zang gaan doen. Zangles genomen, en uiteindelijk
een van de leadzangeressen in een showband geworden. Koorleider bij een jeugdmusicalvereniging, en lid geworden bij een popkoor o.l.v. Jasper Teule. Ik zing de arrangementen in voor Vocal Playground en ben daar invaller als koorleider. Als enthousiaste deelnemer aan de workshops van Basecamp ben ik in de stichting gerold en begonnen als office manager. Inmiddels ben ik helemaal genesteld en deel geworden van dit theater van de ziel.