Imperfectie Expeditie,
de moed van imperfectie

Een workshop waarin jij centraal staat, samen met de andere deelnemers. Het gaat om jou, iedereen wil JOU zien. Hier is moed voor nodig en geen ‘moet’en

Zolang jij jezelf inbrengt is het perfect.

De opdrachten brengen jou stapje voor stapje naar perfecte imperfectie.

Opdrachten in je eentje, in duo’s of met een groep, met zingen als uitgangspunt, brengen jou steeds dichter bij jouw eigen kracht. En opeens laat je mensen lachen, of ontroer je iemand, je beweegt iets, je geeft en je krijgt. Gedurende de workshop schrijf je alles op wat je tegenkomt tijdens de opdrachten, alle “draken” en geluksmomenten die je ontmoet. Dit doe je in je eigen gecreëerde hoekje waar jij je veilig en fijn voelt. Het programma ligt al klaar, maar niet te vast want we laten alle ruimte voor de onverwachte perfecties. 

 


Ik ben perfectionistisch. Punt.
Het is nu eenmaal zo.
Alsof het een aandoening is en je geen keuze hebt.
Is dat zo?
Wanneer is iets nu echt helemaal perfect?

Je hebt ergens dagen, weken, maanden aan gewerkt, overal aan gedacht en dan…blijkt er toch een imperfectie in te zitten. Daar baal je van, zoveel werk en tijd aan besteed. Je aandacht gaat naar dat ene “foutje”. Al die dingen die perfect gingen wegen lichter want het was niet helemaal perfect.

Wat doe je je zelf aan? Waarom streven naar perfectie als het toch nooit perfect wordt. Het zegt het eigenlijk al “streven naar perfectie”, met andere woorden, je kunt er wel naar reiken maar je komt er toch nooit helemaal. Wat nu als imperfect ook fantastisch is. Je hebt je uiterste best gedaan en het is helemaal goed zo inclusief de imperfecties, want je hebt je helemaal ingezet. Imperfect is niet hetzelfde als er met de pet naar gooien. Als ik kijk naar mezelf dan heb ik in mijn leven nog nooit iets geplands gedaan wat 100% perfect is gegaan. Maar wat wel perfect ging waren de ongeplande situaties.

Stel je voor…

Je bereidt je niet “perfect” voor want je vertrouwt op je kunnen en op het moment. Je bent nerveus en benoemt dat, maakt een opmerking die erg grappig blijkt te zijn, je vertelt iets wat helemaal vanuit jezelf komt omdat je niet hoeft na te denken wat je gaat zeggen want het gaat over jou of wat jou bezighoudt. En opeens voel je dat je volledig in je kracht staat. Na afloop komen mensen enthousiast naar je toe. Hoe doe je dat toch? Je zingt/vertelt zo makkelijk. Ja omdat het niet bedacht is maar echt zo is en je het voelt. En dan ga je naar huis met een gevoel, dit was perfect.

De workshop wordt geleid door Jasper Teule en Sasja Dries


De Imperfectie Expeditie is verdeeld over 2 avonden en deze zijn niet los van elkaar te volgen.

Woensdag 15 januari en 22 januari
van 19.00 uur – 22.00.

 

Locatie: Ambachtsdijk 35, Oudkarspel

Kosten: €95,- voor 2 avonden incl. thee.

Aanmelden